Italienska burgare
1 pkt tofu rosso2 dl kikärtor
2 vitlöksklyftor
en näve färsk mynta
en näve färsk basilika
2 msk pinjenötter
½ dl kikärtsmjöl
1 msk tomatpuré
½ dl oatly iMat
olivolja
Lägg kikärtor i en matberedare, ringla över en skvätt olivolja och mixa hastigt. Tärna tofun. Finhacka löken och de färska kryddorna. Lägg tillsammans med pinjenötterna i matberedaren och mixa en kort stund, smeten ska vara lite "crunchy". Häll över smeten i en skål. Rör ner kikärtsmjöl, tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt och peppar. Stek på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida eller tills dess att biffarna fått fin färg.
Tomat- och limebulgur
Kokt bulgur
Färska tomater
Limefrukt
Olivolja
Salt, peppar
Skär tomaterna i bitar och lägg i bulguren. Pressa över lime, ringla över olivolja, salta och peppra, rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar