tisdag 30 juni 2009

Mungbönsplättar

Igår tog jag körkort och jag och Amanda firade mitt med thaimat i kvällssolen nere vid Segeludden, himla mysigt! Jag lovar att vara en miljömedveten bilist, något annat alternativ existerar icke.

Mungbönorna som blötlades i förrgår har nu malts ner till biffar. Att jag glömde dem i vattnet i ett dygn gjorde apselut ingenting. Jag åt dem med sallad på ruccola, champinjon, avokado och jordgubbar och en klick soyghurt med tångkaviar. De sägs vara goda att doppa i soya, ska prova det till lunch imorgon.















Mungbönsplättar
För ca 12 biffar behöver du:

6 dl blötlagda mungbönor
1 purjolök
vitpeppar
salt
olivolja till stekning

Mixa mungbönor tillsammans med hackad purjolök till en massa.
Smaka av med salt och peppar.
Klicka med sked i stekpanna och stek gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar